» Rólam

Rólam

Rólam
színház, tv, rádió rendező, szerkesztő
A Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán diplomázott. Rendezett Magyarország és Európa több színházában: Budapesten, Békéscsabán, Edinburghben, Miskolcon, Nagyváradon, Szegeden, Szolnokon, Tallin-ban, Tatabányán, és Újvidéken.
Négy évig volt a Békés Megyei Jókai Színház főrendezője, művészeti vezetője. Tanított színházesztétikát a Pécsi Janus Pannonius Egyetem esztétika szakán.
A Magyar Színházművészeti Társaság – határainkon túli magyar színházak szakreferense, egy éven keresztül pedig a Magyar Rendezők Szövetsége (H.S.D. Hungarian Society of Directors) ügyvezető elnöke is volt.
A színházon kívül a legkülönfélébb műfajokban, a média különböző területein dolgozik. Rendezett Shakespeare-t, Csehovot éppúgy, mint a legnagyobb Broadway-musicaleket, rádiójátékokat, szerkesztett és vezetett rádióműsorokat. A televízióban a dokumentumfilmek készítése mellett részt vett – szerkesztőként, illetve rendezőként – olyan, nézettségi rekordokat döntő sikerszéria, mint például a Forró nyomon, vagy a legnagyobb költségvetésű „szuperprodukciók” készítésében, mint például a Big Brother. A Pesty fekete doboz című tv-sorozatot, amit rendezett, a Kamera Hungária fesztiválon a zsűri különdíjjal jutalmazta.
2013-ban Ödön von Horváth: Korunk gyermeke című regényéből készült rádiójáték adaptációja a berlini Prix Europa versenyen döntőbe jutott, itthon pedig megválasztották az év hangjátékának.
2014-ben Kertész Imre Sorstalanság című művéből készült hangjátéka, Tasnádi Márton rendezésében, ismét elnyerte az év legjobb hangjátéka díjat.
portré 1993.

IMAG1541 A 2013-as év legjobb hangjátéka díj

Rádió Korrektúra díj, I. helyezés I. díj, 2014.

1998. 1998.

motoros 2010.

forgatáson - 2008. forgatáson – 2008.

2013. 2013.

forgatás, Győr

Copyright 2013 Tasnádi Márton - Minden jog fenntartva! Up